Actueel

17/3

Corona-vaccinatie
Update 17-03-2021 In verband met het landelijk tijdelijk op...

Lees meer
12/2

Deurbeleid in Nieuw- en St. Joosland
I.v.m. toename van het aantal Covid besmettingen in Nieuw- en S...

Lees meer
9/12

Nieuwe patienten
Wij zijn geopend voor nieuwe patienten onder de volgende voorwa...

Lees meer
Archief

Corona-vaccinatie

17 maart 2021

Update 17-03-2021

In verband met het landelijk tijdelijk opschorten van de astra-zeneca vaccinaties:

Deze actie komt voort uit onvoldoende zekerheid op dit moment of het vaccin wel of niet veilig is, mn tav trombose-vorming. Dit fenomeen is op zich niet geheel zeldzaam, maar kan wel ernstige gevolgen hebben. Of de gerapporteerde gevallen daadwerkelijk veroorzaakt zijn door de vaccinatie met dit vaccin is in onderzoek bij het Lareb. Daarbij gaat het om enorm veel data, dus dat dit enige tijd kost om conclusies te trekken is eerder zorgvuldig te noemen.

We gaan ervan uit dat dan hopelijk de veiligheid snel voldoende zeker gesteld zal zijn. Mocht dit onverhoopt toch niet zo zijn, zullen we moeten wachten op nieuwe, andere vaccins.

Voor diegenen die hun vaccinatie hebben gehaald: indien u bijwerkingen vermoedt te hebben (gehad) kunt u dit met ons overleggen. Waar aangewezen zullen we dit doorgeven aan het Lareb. (Dit was sowieso al standaard procedure, maar tot heden zijn ons geen ernstige bijwerkingen ter ore gekomen.) Het grootste risico van trombosevorming zou met name in de eerste week na vaccinatie verwacht worden, dus als dat tot heden niet is gebeurd is de kans dat dit alsnog gaat optreden steeds geringer.

update 12-02-2021:

De corona-vaccinatie campagne is begonnen.

De eerste uitnodigingen werden door ons verstuurd aan onze patiënten van 90 jaar en ouder. Zij krijgen het Pfizer-BioNtech vaccin (mRNA) in 2 rondes, via de GGD. Zij maken daar zelf een afspraak voor via 0800-7070. Het wordt toegediend in Goes.

De GGD verzorgt zelf de vaccinaties met datzelfde vaccin voor de leeftijden tussen 65 en 90 jaren, de oudsten eerst.

Als u meent dat u toch via de huisarts gevaccineerd zou moeten worden, kunnen we mededelen dat er voorlopig nog GEEN zicht is wanneer een geschikt vaccin kan worden aangeboden. Dit vanwege de hoge kwetsbaarheid en slechte vervoerbaarheid en houdbaarheid van dit vaccin. We raden u dan ook ten zeerste aan toch vervoer te organiseren en alsnog via de GGD te laten enten.

 

Wel is voor de mensen die in een AWBZ (WLZ) instelling verblijven (en dus een CIZ indicatie hebben gekregen) een extra voorziening getroffen. De huisartsenorganisatie ZHCO (regionaal) heeft gegevens verzameld wie onder deze regeling vallen: zij worden half februari gevaccineerd met het vaccin van Moderna (mRNA). Ook dit moet 2x worden toegediend.

 

VACCINATIE DOOR DE HUISARTSENPRAKTIJK ZELF

Wij krijgen 15 februari het vaccin van Astra-Zeneca, een levend verzwakt vaccin. Dit is NIET geschikt voor mensen van 65 jaar en ouder.

Hiervoor zijn 2 rondes vereist, met een tussenpoos van (minstens) 12 weken. Wij krijgen bij deze levering genoeg vaccinaties voor mensen van 63, 64 en patiënten met een BMI.

Houdt u zich svp zoveel mogelijk aan de oproeptijden, zodat we zoveel mogelijk wachtrijen kunnen voorkomen. De administratieve afhandeling vergt beduidend meer inspanningen dan een griepprik. Ook dient u 15 minuten na ontvangst van de prik op de locatie aanwezig te blijven. Houdt u svp rekening met enige uitloop.

Er wordt GEEN rekening gehouden met ‘andere afspraken’ die u wellicht heeft. Indien u kiest om niet te komen vervalt onze verplichting u verder uit te nodigen. Het is voor ons (omwille van de logistiek, houdbaarheid en hoeveelheid vaccinaties per flacon)  niet haalbaar om de afspraak te verzetten.

Alleen als u de vaccinatie om medische redenen (zoals koorts) nu niet kunt nemen, krijgt u opnieuw een oproep zodra wij meer vaccinaties ontvangen.

 

 

 


Naar overzicht