Actueel

25/5

Vervroegen 2e vaccinatie
Zoals u mogelijk vanuit de media vernomen heeft is het mogelijk...

Lees meer
15/5

Prullenbakvaccins
Onze vaccins zijn helemaal op. Mede dankzij hulp uit de media i...

Lees meer
15/4

Corona-vaccinatie
Update 21-04-2021 Naar alle waarschijnlijkheid zullen wij na...

Lees meer
Archief

Corona-vaccinatie

15 april 2021

Update 21-04-2021

Naar alle waarschijnlijkheid zullen wij na zaterdag aanstaande redelijk wat AstraZeneca vaccinaties over hebben. Mocht het zo zijn dat u niet in de door de huisarts aangewezen groep valt om te vaccineren (geboortejaren 1960 en ouder), maar u zelf wel de wens heeft om door de huisarts gevaccineerd te worden, dan kan dat.

Wij vragen u om dit geval naar de praktijk te bellen. Wij wijzen u erop dan op dat er kans matig gezien een zeer klein risico is wanneer wij een 60-er  vaccineren met AstraZeneca, wij noteren in uw dossier dat wij dit met u besproken hebben. In iedere flacon zitten 11 vaccinaties, die wij binnen 6u na aanprikken toe moeten dienen. zodra wij 11 verzoeken hebben, zullen wij een groep uitnodigen voor de 2 prik momenten.

Zodra onze vaccinaties op zijn, zullen wij dit opnieuw kenbaar maken op deze site.

Update 15-04-2021

Zojuist heeft de leverancier van vaccinaties aangegeven dat we de volgende batch kunnen bestellen. Dit betreft (wederom) Astra Zeneca.

Er is behoorlijk wat ophef over degenen die gevaccineerd mogen worden en wat dan de beste strategie is. De GGD is momenteel bezig met oproepen van de mensen uit geboortejaar 1951 of ouder. Welk vaccin zij toedienen is ons niet bekend (laatst bekend was pfizer, maar zou ook andere kunnen zijn).

Tot op heden hebben we reeds een eerste vaccinatie gegeven aan de speciale groepen en diegenen uit geboortejaren 1956, 1957 en deels 1958.

Deze batch is beschikbaar voor patiënten tot en met geboortejaar 1960, zij zullen komende week een oproep ontvangen.

Dat betekent: We nodigen voor de volgende ronde de mensen uit geboortejaren 1958 tot en met 1960 uit voor de prikronde op zaterdag 24 april in het dorpshuis te Nieuw en st. Joosland.  De papieren voor deze ronde zullen komend weekend of toch uiterlijk dinsdag 20/4 worden verspreid. (2e prik volgt dan 17/7/21).

Omdat het logistiek erg (te!) intensief is voor ons om voor elk vaccin te bellen verzoeken wij u om ons te mailen als u besluit GEEN gebruik te maken van het aanbod. Verzetten van afspraakdagen of -tijden behoort NIET tot de mogelijkheden. U krijgt GEEN nieuwe oproep. Als u alsnog een vaccinatie wenst met hetgeen wij beschikbaar krijgen: leest u dan de informatie op deze website.

NB: vermeldt in uw mail s.v.p. minimaal uw naam, geboortedatum, uw mobiele telefoonnummer waarop u werkelijk bereikbaar bent en in het onderwerp de tekst ‘vaccin’ u kunt mailen via ons portaal of naar middelburg@dokterponten.nl

Als we geen vaccins meer voorradig hebben zullen we dit ook op deze site melden. Indien u op andere wijze uw vaccinatie heeft gehad mag u dat ook melden via de mail.

Als u de laatste 6 maanden een bewezen Covid infectie doorgemaakt heeft, volstaat volgens de laatste inzichten 1 vaccin.

Update 17-03-2021

In verband met het landelijk tijdelijk opschorten van de astra-zeneca vaccinaties:

Deze actie komt voort uit onvoldoende zekerheid op dit moment of het vaccin wel of niet veilig is, mn tav trombose-vorming. Dit fenomeen is op zich niet geheel zeldzaam, maar kan wel ernstige gevolgen hebben. Of de gerapporteerde gevallen daadwerkelijk veroorzaakt zijn door de vaccinatie met dit vaccin is in onderzoek bij het Lareb. Daarbij gaat het om enorm veel data, dus dat dit enige tijd kost om conclusies te trekken is eerder zorgvuldig te noemen.

We gaan ervan uit dat dan hopelijk de veiligheid snel voldoende zeker gesteld zal zijn. Mocht dit onverhoopt toch niet zo zijn, zullen we moeten wachten op nieuwe, andere vaccins.

Voor diegenen die hun vaccinatie hebben gehaald: indien u bijwerkingen vermoedt te hebben (gehad) kunt u dit met ons overleggen. Waar aangewezen zullen we dit doorgeven aan het Lareb. (Dit was sowieso al standaard procedure, maar tot heden zijn ons geen ernstige bijwerkingen ter ore gekomen.) Het grootste risico van trombosevorming zou met name in de eerste week na vaccinatie verwacht worden, dus als dat tot heden niet is gebeurd is de kans dat dit alsnog gaat optreden steeds geringer.

update 12-02-2021:

De corona-vaccinatie campagne is begonnen.

De eerste uitnodigingen werden door ons verstuurd aan onze patiënten van 90 jaar en ouder. Zij krijgen het Pfizer-BioNtech vaccin (mRNA) in 2 rondes, via de GGD. Zij maken daar zelf een afspraak voor via 0800-7070. Het wordt toegediend in Goes.

De GGD verzorgt zelf de vaccinaties met datzelfde vaccin voor de leeftijden tussen 65 en 90 jaren, de oudsten eerst.

Als u meent dat u toch via de huisarts gevaccineerd zou moeten worden, kunnen we mededelen dat er voorlopig nog GEEN zicht is wanneer een geschikt vaccin kan worden aangeboden. Dit vanwege de hoge kwetsbaarheid en slechte vervoerbaarheid en houdbaarheid van dit vaccin. We raden u dan ook ten zeerste aan toch vervoer te organiseren en alsnog via de GGD te laten enten.

 

Wel is voor de mensen die in een AWBZ (WLZ) instelling verblijven (en dus een CIZ indicatie hebben gekregen) een extra voorziening getroffen. De huisartsenorganisatie ZHCO (regionaal) heeft gegevens verzameld wie onder deze regeling vallen: zij worden half februari gevaccineerd met het vaccin van Moderna (mRNA). Ook dit moet 2x worden toegediend.

 

VACCINATIE DOOR DE HUISARTSENPRAKTIJK ZELF

Wij krijgen 15 februari het vaccin van Astra-Zeneca, een levend verzwakt vaccin. Dit is NIET geschikt voor mensen van 65 jaar en ouder.

Hiervoor zijn 2 rondes vereist, met een tussenpoos van (minstens) 12 weken. Wij krijgen bij deze levering genoeg vaccinaties voor mensen van 63, 64 en patiënten met een BMI.

Houdt u zich svp zoveel mogelijk aan de oproeptijden, zodat we zoveel mogelijk wachtrijen kunnen voorkomen. De administratieve afhandeling vergt beduidend meer inspanningen dan een griepprik. Ook dient u 15 minuten na ontvangst van de prik op de locatie aanwezig te blijven. Houdt u svp rekening met enige uitloop.

Er wordt GEEN rekening gehouden met ‘andere afspraken’ die u wellicht heeft. Indien u kiest om niet te komen vervalt onze verplichting u verder uit te nodigen. Het is voor ons (omwille van de logistiek, houdbaarheid en hoeveelheid vaccinaties per flacon)  niet haalbaar om de afspraak te verzetten.

Alleen als u de vaccinatie om medische redenen (zoals koorts) nu niet kunt nemen, krijgt u opnieuw een oproep zodra wij meer vaccinaties ontvangen.

 

 

 


Naar overzicht