Actueel

9/6

Nieuwe patienten
Wij zijn geopend voor nieuwe patienten onder de volgende voorwa...

Lees meer
12/2

Deurbeleid in Nieuw- en St. Joosland
I.v.m. toename van het aantal Covid besmettingen in Nieuw- en S...

Lees meer
11/11

Anoniem bellen
Het is goed te weten dat wij in de meeste gevallen anoniem uitb...

Lees meer
Archief

Medewerkers

Hieronder staan al onze waardevolle medewerkers. Van huisarts tot vervangend apothekersassistente, ze zijn allen zeer belangrijk voor een goed verloop van onze praktijken, vandaar dat ze hier aan u worden voorgesteld.

Medewerkers

Huisartsen

J.C. Ponten

BIG: 99023313001

Half september 1984 kwam ik zo van de huisartsenopleiding in Groningen naar Middelburg en Nieuw-en St.Joosland.
Het was in die tijd erg moeilijk om een praktijk te vinden en als Zeeuw van geboorte (Goes) had ik het geluk mij hier te kunnen vestigen.
Ik ben in 1985 in het dorp getrouwd en in ’86 en ’88 zijn onze zoons geboren. Ik denk nog met heel veel plezier aan de belangstelling die er voor ons jonge gezin was. Wat vliegt de tijd. Beide jongens zijn inmiddels ook werkzaam in het vak.

De eerste jaren van de praktijk stonden in het teken van de juridische strijd om behoud van de apotheek. In deze periode is er veel steun geweest van de inwoners van het dorp en van de dorpsvereniging. Het was een grote overwinning toen ik na een procedure bij de Raad van State uiteindelijk de vergunning voor de dorpsapotheek op mijn naam mocht zetten.
De praktijk aan huis had zijn voor-en nadelen. Uiteindelijk is ons gezin in 1998 uit het dorp verhuisd. We verlieten een heerlijk huis maar kregen er meer rust in en om het huis in Middelburg voor terug.

In 2000 ben ik uit de huisartsengroep in Dauwendaele weggegaan. Een ingrijpende beslissing, die mijn werkplezier zeer ten goede is gekomen.

Er zijn de laatste jaren ingrijpende veranderingen geweest in de organisatie van de huisartsenpraktijk. Dit maakt het “runnen” van een huisartsenpraktijk er niet makkelijker op. Desondanks doe ik mijn werk met heel veel plezier. De patiëntenzorg en het contact met de mensen heeft nog steeds de hoogste prioriteit.

In september 2009 mocht ik mijn 25-jarig jubileum als huisarts vieren. Ik hoop dat er nog vele jaren in de huidige praktijk bijkomen. De goede teamgeest met de praktijkondersteuners en de assistentes vormen hiervoor een stevige basis.

J. Verdijk

BIG: 29066786501

Als verse import ben ik eind 2017 op Walcheren neergestreken.
Oorspronkelijk kom ik uit Brabant en tijdens mij studie geneeskunde heb ik in het mooie Maastricht gewoond.
Na mijn studie heb ik werkervaring opgedaan als arts op de Spoedeisende Hulp en geriatrie in Nederland en Australië.
Terug in Nederland besloot ik dat het huisartsenvak beter bij mij past dan een baan in het ziekenhuis en heb ik in Utrecht de opleiding tot huisarts gevolgd.

Met veel plezier en toewijding heb ik een aantal jaren als waarnemend huisarts gewerkt en gewoond in regio Utrecht. Daarnaast ben ik jaren actief geweest als docent in het onderwijs voor huisartsen-in-opleiding en geneeskundestudenten aan het UMCU.

Toch besloten we met ons jonge gezin de Randstad te verruilen voor de rust en de ruimte rondom Koudekerke. Ik hoop dat onze 2 dochters hier met veel plezier gaan opgroeien.

Naast het werk in de praktijk, willen we de komende jaren het prachtige pand waar we nu wonen gaan verbouwen en een B&B beginnen. Een lang gekoesterde droom, waar we ons best voor gaan doen die te verwezenlijken!

Ik hoop in deze praktijk met even veel plezier te werken als ik de afgelopen jaren gedaan heb en u bij te staan met medisch advies en een luisterend oor.

J. B. Ponten

BIG: 69917936001

Inmiddels ben ik sinds september 2019 deels werkzaam in de praktijk van mijn vader ‘Ponten senior’. Als geboren en getogen ‘Nieuwlander’ en later ‘Middelburger’ is het bijzonder om werkzaam te kunnen zijn op mijn geboortegrond. Momenteel wonen mijn partner en ik met onze 2 zoontjes in Den Haag, waar zij werkzaam is als radioloog.

De studie Geneeskunde heb ik doorlopen aan de Universiteit Leiden en als medisch student heb ik naast een bijbaan op de Intensive Care ook stages gelopen in Ghana, Oostenrijk en Suriname.  Als arts heb ik voor aanvang van de huisartsenopleiding ervaring opgedaan binnen de chirurgie en de psychiatrie. Tijdens de huisartsenopleiding heb ik verdere verdieping ontvangen binnen de deelgebieden kindergeneeskunde, dermatologie en huisartsgeneeskunde in het Verenigd Koninkrijk, waar ik 3 maanden van de opleiding heb vervuld.

Om al te veel heen en weer te rijden te voorkomen ben ik vooralsnog de dinsdagen en woensdagen werkzaam in de praktijk. Dinsdagochtend doe ik spreekuur in Nieuwland inclusief het telefonisch spreekuur, de overige dagdelen werk ik in Middelburg.

Praktijkondersteuners

J. van de Waart-Bil

Praktijkverpleegkundige somatiek

Hallo!

Mijn naam is Jolanda van de Waart – Bil, ik kom uit Arnemuiden en ben sinds eind november moeder van een zoontje.

In 2001 ben ik afgestudeerd aan de HBO-verpleegkunde in Vlissingen. Na jaren als wijkverpleegkundige te hebben gewerkt, ben ik in 2008 aan de opleiding tot praktijkondersteuner somatiek begonnen.  Ik heb 13 jaar in Axel gewerkt en per 1 mei 2021 ben ik in de praktijk van dr Ponten gestart, als opvolgster van Lianne.

Ik ga de patiënten met Diabetes Mellitus, hart- en vaatziekten, astma en COPD begeleiden. Tevens ga ik me bezighouden met de ouderenzorg binnen de praktijk. Dit alles gebeurt protocollair en in samenspraak met dr Ponten.

Ik kijk uit naar een fijne samenwerking, tot ziens!

M. de Groot

BIG: 49046617830

Mijn naam is Marijke de Groot. Werkzaam als praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ). Tijdens mijn HBO verpleegkundige opleiding heb ik kennisgemaakt met de psychiatrie. Hiermee werd mijn enthousiasme voor de psychiatrie gewonnen en kreeg ik een vast contact bij Emergis in 1996. Tijdens het werken bij Emergis heb ik de opleiding HBO Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige afgerond. Met mijn SPV diploma heb ik lang ambulant SPV gewerkt bij het Regionaal geestelijk gezondheid centrum in Terneuzen gewerkt. Ik heb hiermee ruime ervaring in de psychiatrie met diverse psychische, psychosociale en psychiatrische problematiek.

Door het POH-GGZ werk sta ik dichter bij de patiënt omdat het aanbod laagdrempelig is en snel beschikbaar. Met het POH-GGZ werk versterk ik de eerstelijns zorg GGZ vanuit de huisartsen praktijk.

Mijn werkzaamheden zijn: inventariseren van psychische en sociale problematiek en overleggen met en advies uitbrengen aan de huisarts welke zorg het meest passend is. Kortdurende behandeling binnen de huisartsenpraktijk middels ondersteunende gesprekken is een van mijn taken en soms doe ik huisvisites om de problematiek goed in kaart te kunnen brengen.

Naast mijn werk als POH-GGZ ben ik zelfstandige (ZZP-er) en werkzaam onder de naam VraagKracht. In mijn vrije tijd ga ik graag samen met mijn man op pad, lopend, met de motor of met onze oude Landrover kamperen en blues festivals bezoeken.

Apothekersassistente

A. Kampstra

Voor degenen die me nog niet kennen zal ik me even voorstellen.
Ik ben Anneke Kampstra. Ik ben getrouwd , woon in ’s-Gravenpolder en heb een zoon en 2 dochters.

Na de middelbare school heb ik de opleiding voor verpleegkundige gedaan en heb daarna nog een paar jaar in het ziekenhuis in Zierikzee gewerkt. Toen de oudste geboren is ben ik gestopt met werken.
Toen de kinderen mij niet meer zo nodig hadden begon het toch weer te kriebelen om weer te gaan werken.
Weer in het ziekenhuis gaan werken trok me niet meer zo door alle veranderingen en de onregelmatige werktijden.
Daarom ben ik de opleiding voor apothekersassistente gaan doen.
Nog voor ik mijn diploma had kwam er een plaatsje vrij bij dr Ponten als apothekersassistente in Nieuwland.

Door mijn opleiding als verpleegkundige kon ik ook de functie vervullen van doktersassistente in Middelburg. Daar breng ik de middagen door.
Samen met dr Ponten geven wij ook reisadvies en de vaccinaties aan mensen die naar het buitenland op vakantie gaan.
De combinatie van deze functies maakt het voor mij de perfecte baan.

In mijn vrije tijd ben ik nog vrijwilliger bij de speel-o-theek in Kapelle en organiseer ik allerlei activiteiten voor de gym.
Behalve organiseren sport ik ook zelf graag. Ik zit op volleyball en turnen.

N. Kiel

Plaatsvervangend Apothekersassistente

Nel Kiel is een ervaren apothekersassistente , die al vele jaren bereid is om in vakantietijd of bij ziekte in de dorpsapotheek bij te springen.

Assistenten

Y. van Burgh

Hallo,

Ik stel mij graag aan u voor:

Ik ben sinds 2009 doktersassistente en sinds de zomer van 2010 werkzaam bij de praktijk van dokter Ponten.

Daarnaast ben ik tevens werkzaam als Triagist bij de huisartsenpost.

Omdat ik naast het medische werk veel plezier haal uit overkoepelde processen, ben ik in 2016 gestart met een management opleiding en vanaf dat moment werkzaam in een duo functie voor de praktijk.

 

W. Huiszoon-Blom

Mijn naam is Wenny Huiszoon-Blom.

Na mijn opleiding doktersassistente ben ik gelijk bij de Huisartsenpost in Vlissingen gaan werken. Inmiddels na 14 jaar werkzaam te zijn geweestop de huisartsenpost en schoolgaande kinderen was het tijd om wat uren te gaan minderen in de avond-nacht en weekend ure.

Zo heb ik gereageerd op de vervanging van Yvonne tijdens haar zwangerschapsverlof om de geminderde uren in de dag praktijk op te gaan opvullen. Dit is erg goed bevallen en inmiddels ook na Yvonne haar zwangerschapsverlof ben ik hier 2 ochtenden werkzaam op de praktijk

C. Kneepkens

Ik wil mij graag even voorstellen:
Ik ben 22 jaar werkzaam geweest in de ouderenzorg maar het werk als assistente trok mij enorm.
In september 2016 heb ik besloten hiermee te starten via een thuisstudie.
Mijn stage bij dokter Ponten is van beide kanten goed bevallen dat ik kon blijven.

Ik heb 2 kinderen waar ik super trots op ben. Ik hou van mooi weer en op vakantie gaan.